SISÈ 6è


DENIP 2019

El dia 30 de gener hem celebrat el Dia escolar de la Pau i la no violència. Alguns cursos ens hem reunit al pati de l'escola i d'altres han anat al Parc Migdia amb d'altres escoles de Girona.
Prèviament a la diada hem treballat com treballar la pau durant les hores d'esbarjo, Entre tots han sorgit moltes propostes molt interessants.


VISITA A L'ANTIGA FÀBRICA BURÉS I A LA COLÒNIA INDUSTRIAL DE BONMATÍ

Aprofitant que estem estudiant la revolució industrial hem visitat l'antiga fàbrica Burés d'Anglès. Ha estat molt interessant fer el recorregut per les antigues instal·lacions on hi ha maquinària antiga de tot tipus, de diferents empreses i tallers de la zona. També hi ha fotografies i eines de les antigues mines d'Osor. També hem pogut veure la carbonera i agafar carbó com el que s'utilitzava a les calderes per posar en funcionament la màquina de vapor. L'antiga màquina de vapor està molt ben restaurada i ens l'han posat en funcionament. Ha estat com fer un viatge al passat! 

Després de la visita a la fàbrica Burés hem anat a dinar a Bonmatí i hem passejat per l'antiga colònia. Ens hem imaginat com era la vida a les antigues colònies industrials. Hem après moltes coses.


PROJECTE "MISSIÓ ALBA"

El Sincrotró ALBA és la infraestructura científica i tecnològica més gran de tot Espanya. Està situada a Cerdanyola del Vallès (a uns 20 quilòmetres de Barcelona). Sincrotró ALBA,  fa un projecte de ciències adreçat a l'alumnat de Cicle superior de primària amb l'objectiu d'apropar la ciència als nois i noies. Els alumnes de 6è hem començat a fer experiments i a treballar per assolir els reptes que ens proposen. Els temes són la matèria, la força, l'energia i la llum. Al llarg de tot el segon trimestre anirem experimentant per a treballar tots aquests conceptes. 
PROJECTE BANC DE SANG I DE TEIXITS
"Fes-te donant, ho portes a la sang!!

Hem estat treballant els components de la sang i el funcionament de l'aparell circulatori. Per complementar  coneixements hem realitzat un projecte amb el Banc de sang i de teixits. El projecte ha consistit en uns tallers i en l'elaboració de la campanya de conscienciació i de participació en la jornada de donació de sang que s'ha fet a l'escola el dia 4 de desembre.

La Cristina Valverde en ha explicat els components de la sang. També ens ha explicat la necessitat de donar sang per tenir reserves als hospitals per a qui ho necessiti.


També hem elaborat diferents cartells per anunciar el dia de la donació de sang a l'escola.

Finalment el dia 4 de desembre s'ha fet la donació de sang a la sala d'actes de l'escola. Ha participat molta gent ( pares i mares, mestres, veïns...). Estem molt satisfets de la campanya que hem organitzat tots els alumnes de sisè juntament amb el Banc de sang i de teixits.AMB EL COR A LA MÀ!

El pare d'en Marcos Reina, metge i professor de la facultat de medicina ha vingut a l'aula acompanyat per en Marçal Aso 
( exalumne de l'escola i estudiant d'anatomia patològica) per explicar-nos les diferents parts del cor, i la circulació de la sang. Ens han portat diversos cors humans per tal que els observem. Ha estat molt interessant i hem après molt!CANTATA AL GERIÀTRIC MARIA GAY

Com cada any a finals de desembre anem a cantar nadales al geriàtric Maria Gay. Ha estat bonic cantar i compartir una estona amb la gent gran.

HALLOWEEN

Els alumnes de sisè ens hem difressat per a celebrar el haloween a la sala d'actes de l'escola. Tots l'alumnat de l'escola que han volgut, han pujat a fer un joc molt divertit i fer el "truck or treat".

MATEMÀTICA MANIPULATIVA

Estem aprenent a resoldre arrels quadrades amb les regletes!
SORTIDA PELS CARRERS DE LA GIRONA MEDIEVAL

Els alumnes de sisè estem estudiant l'Edat Mitjana i també el Judaisme. Hem fet un recorregut pels carrers del barri vell de la ciutat descobrint on s'ubicaven els diferents gremis durant l'època medieval i els canvis que aquests carrers han sofert al llarg dels anys. També hem fet una visita al museu dels jueus i hem visitat els carrers del call. Ha estat una sortida molt interessant i hem descobert moltes coses que no sabíem de la nostra ciutat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada